Au început lucrările de reabilitare la Colegiul Tehnic „G. Cobălcescu” din Moinești

Prefectul Liviu Miroșeanu a efectuat o vizită de lucru la Moinești, unde s-a întâlnit cu primarul Valentin Vieru. Discuțiile purtate s-au referit la măsurile luate de autoritățile locale pentru a contracara răspândirea coronavirusului, precum și la cele legate de problemele municipiului sau cu privire la proiectele de viitor.

În acest context, primarul Valentin Vieru a anunțat chiar începerea lucrărilor la unul dintre colegiile din Moinești: „Astăzi, 4 mai 2020, s-a emis Ordinul de Începere a Lucrărilor de reabilitare a Colegiului Tehnic „Grigore Cobălcescu”. Așa cum am mai amintit și cu alte ocazii, este vorba despre o investiție în infrastructura de educație cu o valoare și cu o dimensiune a lucrărilor foarte mari. 3,1 milioane euro (din care 1.650.000 euro provin din fonduri locale, iar 1.450.000 euro provin din fonduri europene) acoperă aproape întreg ansamblul de clădiri pe care îl include această instituție.

Contractul de lucrări a fost atribuit, în urma licitației, societății Inter Trade Group LTD Bacău care a mobilizat deja lucrătorii și a început în forță organizarea de șantier. Lucrările vor începe cu clădirea internatului și centrala termică, urmând cantina și celelalte corpuri”.

La rândul său, prefectul Liviu Miroșeanu a precizat: „Această veste are darul de a aduce o rază de speranță nu numai pentru locuitorii Moineștiului, ci pentru întreaga comunitate a județului nostru. Faptul că unii primari, cum este cazul domnului Vieru, au înțeles că trebuie să investească și mai ales să investească în educație, este un lucru îmbucurător. Chiar și în această perioadă dificilă dominată de lupta împotriva coronavirusului, cine dorește să se implice în viața comunității care l-a ales găsește soluții, pentru ceilalți există întotdeauna varianta confortabilă a lamentării”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *