Autoritățile din Măgura cer cetățenilor să nu bea apă din rețeaua publică

În comuna Măgura autoritățile monitorizează atent calitatea apei furnizate populației.

Așadar, au fost prelevate probe de apă atât de la ieșirea din Stația de tratare, cât și din rețeaua de distribuție.

Toate aceste verificări au fost făcute în cadrul unei operațiuni de audit a calității apei și procedurii de eliberare a Autorizației de Securitate Alimentară (ASF), după cum a declarat viceprimarul comunei, Hamad Al-Essa Talal.

Conform rezultatelor analizelor efectuate de laborator de către angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bacău, acestea au arătat că apa se încadrează în limitele impuse de legislația în vigoare în ceea ce privește parametrii chimici și bacteriologici, cu excepția că s-a depășit limita admisă pentru parametrul mangan.

Prezența manganului în apă în cantități peste limita maximă admisă poate avea efecte negative asupra sănătății umane, iar autoritățile locale și regionale lucrează la identificarea de soluții tehnice pentru a remedia problema și a asigura o apă care să se încadreze în standardele tehnice în vigoare (STAS).

Viceprimarul comunei Măgura roagă toți locuitorii să evite consumul de apă din rețeaua locală în scop potabil până nu se remediază problema.

Se continuă atât monitorizarea cât și investigarea calității apei și se vor implementa măsuri corespunzătoare pentru a aduce parametrul manganului în limitele legale.

Sursa desteptarea.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *