Autostrada Bacău – Brașov a intrat în linie dreaptă

Autostrada Bacău-Brașov va fi realizată din fonduri europene, iar graficul de realizare al acesteia este unul ferm, spune deputatul Ionel Palăr, președintele PNL Bacău, care a participat, astăzi, la vizita pe care premierul Ludovic Orban și Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor au efectuat-o în județul Brașov.

Mă întorc de la Brașov cu vești bune pentru băcăuani! Alături de Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și de primarul Brașovului, George Scripcaru, am primit asigurări din partea premierului și a ministrului Transporturilor că autostrada Bacău-Brașov, cea care ne interesează cel mai mult pe noi, băcăuanii, va fi realizată în termenele prevăzute. Am discutat pe marginea acestei investiții care va însemna o uriașă oportunitate de dezvoltare a județului Bacău și a întregii zone a Moldovei și mă bucur că nu ne mai aflăm în zona incertitudinilor. Autostrada este în linie dreaptă!, a declarat Ionel Palăr.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a precizat că, pe 10 iulie, va da ordinul de începere a activităţii de proiectare. Despre Autostrada Braşov-Bacău au vorbit foarte mulţi, dar guvernul Ludovic Orban a reuşit să semneze contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic, pe data de 22 mai 2020. Pe 10 iulie va începe proiectarea pentru studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuție, a spusministrul Bode.

Autostrada Bacău – Brașov, cunoscută și ca A13, va avea o lungime de 160 de kilometri, iar de proiectare se ocupă Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, care are la dispoziție 30 de luni pentru finalizarea proiectului tehnic.

Sursa: Comunicat de Presa, PNL Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *