Avem aparatură medicală de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență, dar nu avem specialiști

Spitalul Județean de Urgență duce lipsă de specialiști, deși dispune de aparatură performantă. Acesta are în dotare un aparat de radiologie RX monobloc cu două posturi, în valoare de 300.000 de euro, achiziționat la finele anului trecut, în cadrul Laboratorului unic de Radiologie și Imagistică Medicală, ce deservește atât unitatea cu paturi cât și ambulatoriul integrat al spitalului, se pot efectua o gama complexă de investigații imagistice: de la ecografii, radiografii și investigații radiologice complexe până la examene computer tomografice, cu jutorul CT (computer tomograf) sunt efectuate anual aproximativ 5.000 de investigații, fiind oferită siguranță unui diagnostic corect, rapid și competent.

Această structură funcționează cu 11 medici, din care 5 cu competență în tomografie computerizată, 2 medici cu competență în imagistică prin rezonanță magnetică, 1 medic cu competență în senologie imagistică, 1 fizician, 20 asistenți medicali, 5 personal auxiliar.

Așadar, conducerea a lansat o campanie de angajări de personal medical și chiar de rezidenți din ultimul an. Beneficiile acestora, pe lângă contractul de muncă pe perioada nedeterminată, li se asigură și câte o locuință.

„Având în vedere dotarea unității noastre cu aparatură radiologică de specialitate (computer tomograf, Rx, mamograf, ecografe) achiziționată prin fonduri europene dar și ținând cont de concluziile ședinței de astăzi realizată de management împreună cu medicii din secția de radiologie vis-a-vis de nevoia de medici care să asigure continuitatea actului medical.

Facem un apel către medicii primari, specialiști sau chiar rezidenți din ultimul an în specialitatea radiologie care doresc să intre în sistemul de gardă al secției noastre sau să încheie un contract de muncă pe perioadă nedeterminată să contacteze secretariatul unității la pavilionul administrativ, la telefon 0234534000 sau pe email la adresa spitalulbacau@gmail.com.” au transmis oficiali din cadrul SJU Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *