Averea lui Stavarache a fost verficată de ANI la sesizarea DNA. Nu s-a găsit nimic în neregulă

Imediat după arestarea fostului primar Romeo Stavarache, din vara anului 2014, sub acuzația că ar fi luat mită totală de 2,3 milioane de lei, Direcția Națională Anticorupție a sesizat Agenția Națională de Integritate, pentru a lua urma banilor. În afară de asta, împotriva lui Stavarache s-au început verificările și pentru un posibil conflict de interese, situație plecată de la un articol din Adevărul și o sesizare către ANI făcută de o persoană fizică. Vreme de cinci ani, inspectorii agenției au verificat fiecare tranzacție, fiecare cont, fiecare imobil deținut de fostul primar și de familia acestuia. Nu s-a găsit niciun leu în plus față de perioada de dinainte de ocuparea funcției de primar, nici vreo sumă care să nu aibă justificare.

Concluzia din 17 aprilie a acestui an este grăitoare. Nu sunt diferențe de avere între perioada de dinaintea ocupării funcției și cea de după. Nici conflict de interese nu există. Între timp, în instanțele de judecată, patru din cele cinci capete de acuzare au picat, Stavarache fiind condamnat doar pentru o singură faptă. Nici suma despre care amintea DNA că ar fi fost mită, nu mai stă în picioare.

Trebuie menționat că nici procurorii anticorupție, nici ancheta judecătorească nu au demonstrat vreodată cum au ajuns banii fizic la Stavarache, nici măcar pentru singurul capăt de acuzare care a rămas valabil și după judecata de la Curtea de Apel Tg.Mureș.

În toate cazurile a fost vorba despre contracte de publicitate încheiate de firmele denunțătorilor Viorel Rusu, Constantin Șoșu, Costică Rusu cu Ziarul de Bacău și 1 TV Bacău.

Sursa: fermapolitica.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: