Bacăul a devenit orașul cu cele mai multe picturi murale care purifică aerul din Europa

În doar 2 luni, 10 lucrări de artă murală au fost realizate cu vopsea purificatoare Airlite, în cadrul proiectului ZidArt, de Asociația Ingenious Drama, prin programul Start ONG , finanțat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

10 lucrări, cu o suprafață totală de 700 mp, nu doar au schimbat fața municipiului Bacău, dând culoare orașului, ci vor purifica aerul, asemenea unei păduri de 700 de metri pătrați.

Un alt aspect inovator adus de proiect, constă în mesajul social al lucrărilor realizate. Majoritatea sunt centrate pe transmiterea unui mesaj de solidaritate cu grupurile vulnerabile din România și aduc în viața culturală citadină problemele întâmpinate de persoanele cu dizabilități, adolescentele însărcinate și minoritățile etnice. O altă parte a lucrărilor abordează teme culturale sau de mediu. Proiectul cuprinde și prima lucrare din lume dedicat nevăzătorilor, tradusă în limbajul Braille.

Lucrările au fost realizate de artiști români printre care se numără: Obie Platon , Cristian Scutaru , Kaps Crew , Monk Ink, Andreea Toma, Comete, Moraru Catalin, @Florin Radu şi By Ronin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *