Băiatul din Sascut electrocutat pe un vagon CFR are nevoie urgentă de sânge.

Băiatul de 15 ani din comuna Sascut, județul Bacău, ce s-a electrocutat când a urcat pe un vagon are mare nevoie de sânge. Familia face un apel către toată lumea să îl ajute.

Băiatul a fost transferat de urgență duminică, 17 octombrie 2021 cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgență „Sfânta Maria”, și se află internat în secția ATI.

Cei care doresc sa doneze sânge și în acest fel să-l ajute pe băiat să menționeze că sângele este pentru Dragoș Cernica. Donațiile se pot face oriunde în țară, cu orice grupă doar sa se facă mențiunea că este pt el.

„Băiatul prezintă arsură pe 80 la sută din suprafața corpului. Este un pacient extrem de grav, intubat și ventilat mecanic. S-a intervenit cu echipa de chirurgie plastică, condusă de doamna doctor Sidonia Susanu, șeful secției de chirurgie plastică și coordonatorul unității funcționale de arși. După 12 ore de intervenție s-a excizat o suprafață de 15 la sută din arsură, este suprafața permisă pentru a nu crea un dezechilibru hemodinamic asupra pacientului. Este o arsură extrem de gravă, este un ars extrem de grav. Să precizăm că electrocuția face o dublă distrugere, este atât distrugerea de suprafață, cât și distrugerea țesutului în profunzime”, a declarat pentru zdbc.ro, Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *