„BIBLIOTECA UNIRII”.FONDUL CENTENAR – O campanie de donare de cărți pentru locuitorii din regiunea Umbria-Italia

Potrivit celor mai recente statistici, aproximativ 1.200.000 de români trăiesc în Italia, comunitatea românească fiind cea mai numeroasă din întreaga peninsulă. Printre aceștia, se regăsesc și câteva zeci de mii de băcăuani.

Cu sprijinul Consiliului Județean Bacău și cu implicarea autorităților italiene, Biblioteca Județeană „Costache Sturdza” va înființa, în parteneriat cu Biblioteca Dominicini din Perugia, un fond de carte destinat atât românilor care trăiesc în regiunea Umbria, cât și italienilor interesați să cunoască istoria, artă și cultura românească. El va fi găzduit de Parohia Ortodoxă Română din Perugia, un alt partener important în cadrul acestui proiect.

Prin generozitatea unor edituri care deja ni s-au alăturat, vor fi donate câteva mii de volume din domenii diverse (istorie, religie, literatură etc.), care să vină în sprijinul celor interesați, contribuind astfel la mai buna cunoaștere a României în Italia și la strângerea legăturilor de colaborare între cele două țări și comunități. Avem această datorie de a nu-i uita pe românii care muncesc acolo și de a face lucruri concrete, care să îi ajute să-și consolideze conștiința națională în spiritul valorilor europene. Centenarul Marii Uniri nu este despre discursuri festive, ci despre acțiuni concrete, iar cartea poate fi unul dintre ambasadorii spiritului românesc oriunde în lume.
Vă invităm, așadar, să vă alăturați campaniei donând (pe adresa Bibliotecii Județene „Costache Sturdza” din Bacău) cărți (în limba română sau în limbi de circulație internațională) pentru a da consistență acestui proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *