Braconier prins în timp ce pescuia pe lacul de acumulare Orbeni

Deși se mediatizează frecvent acțiunile Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bacau de combatere a braconajului piscicol și se manifestă toleranță ,,zero’’ față de astfel de fapte, nu toți amatorii de pescuit ilegal au luat-o în serios.
Astfel, în dimineața zilei de astăzi, jandarmii din cadrul unui echipaj mobil de ordine şi siguranţă publică, în timp ce executau o acţiune în colaborare cu A.J.V.P.S. Bacău ce viza prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, au surprins în flagrant un bărbat în timp ce pescuia pe lacul de acumulare Orbeni, în dreptul localității Orbeni, folosindu-se de o plasă de pescuit de tip monofilament.
De asemenea, asupra persoanei în cauză au fost găsiți mai mulţi peşti de diferite specii.
În cauză jandarmii au întocmit pe numele bărbatului actele de constatare sub aspectul încălcării prevederilor art. 64, lit. b ( pescuitul … în perioada de prohibiţie … ) și lit. k (deţinerea … sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament) din O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Peştele a fost redat de către jandarmi mediului natural.

*** Reamintim celor care au ca pasiune pescuitul că în perioada 11.04.2019- 09.06.2019 sunt instituite măsuri de prohibiţie pentru pescuit (atât comercial cât şi sportiv).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *