Cazul medicului amendat a fost discutat astăzi de prefectul Liviu Miroșeanu la Spitalul Județean de Urgență Bacău

Joi 30 ianuarie 2020, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a avut o întrevedere cu conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Bacău și medicii protestatari, solidari cu medicul amendat în cazul posibilei suspiciuni de coronavirus.

Discuțiile purtate au avut în vedere situația create  în urma prezentării, zilele trecute, la  Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Bacău a unui tânăr de 24 de ani, venit din China, ce acuza simptome de febră și tuse.

S-au găsit soluții astfel ca, în prezent, a rămas demisionar doar medicul amendat pentru neanunțarea Direcției de Sănătate Publică, în termen legal, ceilalți medici, protestatari, retrăgându-și cererile de demisie, activitatea desfășurându se normal în unitate.

De asemenea, prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu a fost interesat de modul în care UPU și SJU  Bacău sunt pregătite cu resursele umane și tehnice pentru gestionarea promptă, potrivit prevederilor legale,  a altor cazuri posibil suspecte de coronavirus.

A solicitat implicare și responsabilitate maximă tuturor lucrătorilor SJU Bacău: „In prezent, s-a ajuns la o normalitate la UPU Bacău și, în următoarea perioadă, activitatea va fi monitorizată permanent. Susținem echipa SJU dar, mai ales, UPU, fiind o zona sensibilă, în special în această perioadă, ce implică profesionalism și responsabilitate.

Sunt convins că vor fi gestionate toate situațiile cu responsabilitate și profesionalism, bineînțeles, în conformitate cu normele legale în domeniu”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *