Ce declara Ionel Palăr înainte ca Ludovic Orban să-i fi cerut demisia!

Presedintele organizatiei PNL Bacau, Ionel Palar, si-a dat demisia, astazi, in urma esecului suferit la recentele alegeri locale din 27 septembrie. Intr-o declaratie de presa transmisa massmediei din Bacau, Ionel Palar, subliniaza ca gestul sau se bazeaza pe respectul membrilor si simpatizantilor liberali care sunt dezamagiti de rezultat. „Chiar dacă, pe fond, am obținut un scor foarte bun în mediul urban, nu am reușit câștigarea Consilului Județean Bacău. Din acest punct de vedere îmi reproșez faptul că nu am avut capacitatea de organizare pentru a contracara, eficient, ofensiva PSD, sub toate aspectele sale. Câștigarea Primăriei Bacău, în alianță cu USR – PLUS nu este de natură să compenseze eșecul de la Consiliu Județean Bacău. Ca în orice competiție, contează rezultatul final, indiferent cât de bine ai jucat pe parcurs, indiferent câte etape ai câștigat. În sport, ca și în politică, victoria aparține echipei, eșecul se contabilizează în dreptul antrenorului”, se arata in declaratia de presa transmisa, astazi, jurnalistilor bacauani.

Insa, ieri, intr o conferinta de presa tinuta la sediul organizatiei judetene PNL, Ionel Palar nici nu se gandea sa ia in calcul o eventuala demisie in urma esecului categoric la algerile locale din 27 septembrie:

Ionel Palăr

Consiliul Județean Bacău a fost câștigat – ca în ultimii 30 de ani – fără probleme de PSD Bacău, candidatul, nou, propus Dragoș Benea,  președintele social-democraților băcăuani, obținând o victorie clară împotriva chiar șefului PNL, Ionel Palăr. Strategia psd-istă a fost simplă, dar de efect:  un candidat nou, care nu a putut fi atacat cu nimic, o foarte bună organizare  în mediul rural (PSD Bacău are primari în marea majoritate a comunelor) și diabolizarea candidatului PNL, cu accent pe faptul că Ionel Palăr nu a reușit să miște un pai pentru județul Bacău, chiar dacă este de 16 ani în Parlamentul României.

În ciuda unei susțineri importante din partea conducerii centrale liberale – au vizitat neîntrerupt județul Bacău în timpul campaniei, Ludovic Orban, o serie de miniștri din Guvern,  europarlamentari în frunte cu Rareș Bogdan – înfrângerea candidatului PNL a fost clară, el nereușind să creeze emulație nici în zonele urbane. Nota bene, Ionel Palăr a fost lansat la funcția de președinte al CJ Bacău de chiar Klaus Johannis în decembrie 2019.

Președintele organizației județene PNL Bacău este la al doilea eșec major, dupa ce în 2016 a pierdut tot ce se putea pierde în materie de alegeri. Pentru alegerile din 27 septembrie, PNL Bacău nu a avut candidat la funcția de primar al municipiului Bacău – în urma unei aliante cu USR-Plus, reprezentant a fost deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu care a și câștigat, cu emoții, în fața lui Sergiu Sechelariu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *