Ce taxe vamale și TVA trebuie să plătim pentru produsele din China (Non-UE) începând de anul acesta

Uniunea Europeană are un nou pachet de reglementări și legi pentru segmentul e-commerce, la care România trebuie să se alinieze până la 1 iulie 2021. Asta aduce şi anumite schimbări pentru agenţii din comerţul electronic cu bunuri plus clienți. Se va face eliminarea plafonului de 10 € până la care clienții puteau să importe colete comandate online din afara UE fără să plătească TVA în România.

La nivelul UE sunt pierderi la nivelul sutelor de milioane de euro prin declararea unor valori inferioare la import. S-a împământenit practica de a comanda un produs mai scump de 10 euro şi de a îl declara sub acel prag, iar UE vrea să stopeze asta şi să colecteze mai multe taxe.

A doua reglementare de care trebuie să ţineţi cont este că platformele de comerţ electronic vor deveni responsabile pentru plata TVA atunci când facilitează vânzări de bunuri din partea unor furnizori non UE până la un plafon de 150 de euro. Platformele respective au şi obligaţii legate de păstrarea de informaţii despre furnizorii de bunuri, dar şi natura bunurilor livrate, ajutând administraţia fiscală să colecteze TVA. Sursă Mobilissimo

Nu mai contează valoarea coletelor, nici că sunt sub 10 euro sau peste 10 euro, acum veţi adăuga TVA-ul de 19% ca plată la vamă, plus taxa de vamă de 7-8 lei. În aceste condiţii nu mai rentează să comanzi accesorii precum huse, încărcătoare sau altele din China sau alte zone in afara UE.

De asemenea, este bine de precizat faptul că TVA-ul îl plătim de fiecare dată când cumpărăm ceva, chiar și din România, însă aici este inclus deja în preț. Am menționat acest lucru, deoarece mulți au impresia că acesta este plătit doar pentru produsele care vin din China sau altă țară NonUE. Atunci când un pachet ajunge dintr-o țară care nu este din Uniunea Europeană, trebuie să plătim TVA-ul corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *