Cetățean american ajutat de un jandarm băcăuan

Un conducător auto cu cetățenie americană, care a pierdut controlul mașinii din cauza condițiilor meteorologice și s-a răsturnat în afara părții carosabile la ieșirea din municipiul Iași, în această dimineață, la ora 03.00, a fost scos în siguranţă din mașină de un subofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.
Sergentul major Maxim George era în timpul liber și se deplasa către municipiul Bacău, când a observat mașina răsturnată pe cupolă, cu farurile aprinse.
Jandarmul a oprit imediat și s-a îndreptat către mașina răsturnată pentru a acorda ajutorul necesar. Acesta a cercetat cu atenție autovehiculul pentru a se asigura că nu există scurgeri de combustibil și l-a ajutat pe șofer să iasă din autoturismul răsturnat.
După extragerea bărbatului, jandarmul a relaționat cu acesta pentru a-l calma și pentru a-l ajuta.
Acesta nu a dorit îngrijiri medicale, deoarece nu suferise leziuni și se simțea bine, dar l-a rugat pe jandarm să-l ajute pentru a-și ridica mașina cu o platformă, întrucât el nu cunoaște pe nimeni și nici nu vorbește românește.
Cetățeanul american i-a relatat jandarmului că trebuie să ajungă la București și din cauza poleiului a părăsit calea de rulare, dar vrea să-și continue deplasarea spre destinație.
„Conduceam și într-o curbă am pierdut controlul mașinii, am ieșit de pe carosabil și m-am rostogolit de două ori. Multumesc foarte mult pentru că ai oprit și m-ai ajutat să ies din mașină. Sunt foarte recunoscător și nu știu cum aș putea să-ți multumesc îndeajuns pentru ajutorul tău. „

Sergentul major Maxim George are 24 de ani, este din Iași și a absolvit Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, iar din luna aprilie 2023 face parte din echipa jandarmilor băcăuani .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *