Comuna Răcăciuni va beneficia de înregistrare sistematica in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara a Imobilelor

Marti 11 februarie la sediul primariei din comuna Racaciuni a avut loc sedinta de lucru intre Sevescu Ciprian, din partea Geosilva, societatea care se va realiza aceasta lucrare si Ing. Tanase Sorin din partea O.C.P.I. (Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara) pe de o parte iar de cealalta parte reprezentantii primariei, impreuna pornind la drumul catre înregistrarea sistematica in Sistemul Integrat de Cadastru si Carte Funciara a Imobilelor din comuna, un proiect cu finantare europeana, de cadastru general pe terenul intravilan si extravilan.

Etapele principale de prestare a serviciilor de inregistrare sistematica cuprind printre altele: organizarea lucrarilor sistematice de cadastru, recunoasterea terenului, realizarea raportului preliminar, campania de informare publica a cetatenilor, stabilirea limitelor imobilelor situate in intravilan dar si a celor din extravilan.

Toate aceste etape vin in sprijinul cetatenilor, ca acestia sa poata avea situatia reala asupra terenurilor ce le au in posesie.

Proiectul s-a castigat cu greu, din judetul Bacău fiind selectate doar 5 comune, este finantat din bani europeni dar si din bugetul local al primariei (contributia cetatenilor fiind 0) si se desfasoara pe o perioada de 295 de zile, timp in care se vor organiza intalniri de lucru cu locuitorii din fiecare sat care vor putea sa isi expuna problemele specifice legate de cadastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *