Consilierii liberali solicită o ședință de urgență pentru darea în folosință a etajelor 4 și 5 ale Spitalului Municipal Bacău

Grupul consilierilor liberali din Consiliul Local Bacău a pregătit un proiect de hotărâre, prin care etajele patru și cinci ale Spitalului Municipal Bacău să devină funcționale. Demersul lor vine după ce, în ultima sa ședință, Guvernul Orban a pus ordine în situația juridică a unității spitalicești, care poate fi acum utilizată, mai ales în contextul pandemiei COVID-19. Liberalii speră ca soluția propusă să fie agreată de toate partidele politice.

Este momentul ca lucrurile să nu mai treneze și îi solicităm primarului Cosmin Necula să convoace imediat o ședință de consiliu local, care să aibă pe ordinea de zi doar acest subiect, al spitalului. Etajele patru și cinci sunt gata, destinația lor pentru a trata pacienți infectați cu SARS-COV-2 este stabilită, nu mai există niciun impediment legal pentru ca unitatea sanitară să nu funcționeze. Trebuie găsită cea mai bună variantă, noi am pregătit deja proiectul de hotărâre și așteptăm să îl dezbatem, când primarul Cosmin Necula va avea disponibilitatea de a ne convoca la duscuții pe acest subiect. Când numărul de cazuri de coronavirus din jurul nostru crește, nu cred că mai este timp de jocuri și declarații politice, ci doar de acțiuni fără ezitareInteresul este al băcăuanilor și cred că sunt în asentimentul tuturor consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică.”, a declarat Raluca Năstase, unul dintre inițiatorii proiectului de hotărâre.

De asemenea, consilierii liberali îi solicită imperativ primarului Necula să facă public procesul verbal de recepție a lucrărilor efectuate la cele două etaje, așa cum au fost ele stabilite prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 62 și 65, din 2020.

Sursa: Comunicat de Presă, PNL Bacău

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *