Cum funcționează sistemul de plată a parcărilor din Bacău

1. Plata parcarii prin SMS nu poate fi facuta de catre cei care au cartele pre-pay, si isi activeaza o optiune cu minute la un cost standard (5 euro, de exemplu) Pentru a putea achita taxa de parcare, utilizatorii cartelelor preplătite trebuie să aibă credit suplimentar disponibil. În valoarea de 5 euro sunt incluse doar costurile opțiunii.   

2. Lipsa taxatoarelor fizice din parcarile cu plata (Ciupercute. Gara) În perioada următoare vor fi montate parcometre și în aceste parcări publice (Gară și Ciupercuțe).    

3.Posibilitatea de a plati cu bancnote in taxatoarele fizice, nu doar cu monede. A fost analizată posibilitatea introducerii  sistemului de plată cu bancnote și monede, însă la momentul de față investiția nu este oportună întrucât costurile sunt foarte ridicate. Costul operarii modificărilor la    parcometrele existente este cu doar 100 euro mai mic decât valoarea de achiziție a unui terminal nou. Introducerea sistemului de plată cu bancnote se va realiza odata cu înlocuirea parcometrelor  existente (preluate de la Municipiul Bacău).

4. Referitor la plata cu cardul, pe taxatoarele fizice ar fi util de montat un sistem de plata cu cardul in mod contactless. Pentru început, vom instala acest sistem de plată în parcarea de la Hotel Moldova. Vom analiza, în funcție de încasările prin intermediul sistemului de plată cu cardul, dacă este oportună investiția în astfel de parcometre și în celelalte parcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *