De Ziua Națională a României, nu vom asista la o paradă militară, va fi doar o ceremonie fără public

Din cauza pandemiei, de Ziua Națională a României, nu vom asista la o paradă militară, așa cum ne-am obișnuit, ci va fi doar o ceremonie restrânsă.

Manifestarile vor avea loc fără participarea publicului şi vor dura cel mult o oră, a anunțat, in cursul acestei saptamani, Klaus Iohannis.

„Vreau să mă refer și la un alt subiect, care este deja pe agenda publică, și anume celebrarea Zilei Naționale. În acest an, vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor noștri făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la bucuria participării împreună la manifestările publice tradiționale. Însă, cu siguranță, vom fi împreună în spirit, ca o națiune puternică, mereu unită și solidară atunci când în joc este chiar salvarea țării noastre. Din acest motiv, am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitaţi ambasadori străini, medici şi personal medical”, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

Președintele a spus că de 1 Decembrie nu va fi o paradă militară. „Va fi, aşadar, o ceremonie scurtă, fără paradă militară şi, din păcate, fără participarea publicului larg. Recomandarea experţilor este de a renunţa la orice fel de reuniuni şi întâlniri publice sau private, fiindcă acestea accelerează răspândirea virusului. Sunt recomandări pe care vă îndemn să le respectăm inclusiv de 1 Decembrie”, a transmis şeful statului.

De asemenea, vor fi impuse purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor pentru toate persoanele care sosesc în spațiul delimitat în care se desfășoară ceremonia și va fi menținută distanța de minimum 1 metru între participanți şi asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum și delimitarea prin semne vizibile a perimetrului. Se va face triaj observațional pentru toate persoanele care intră în spațiul în care se desfășoară ceremonia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *