Doliu in lumea teatrului. A decedat actrița FLORINA CERCEL

Echipa Teatrului Național din București anunță cu adâncă durere că marti 30 iulie 2019 se desparte de marea actriță FLORINA CERCEL.

„După mai bine de 45 de ani de carieră pe scena Naționalului, „Țuca” ne părăsește azi, lăsându-ne tot mai triști, lipsiți de prezența sa impunătoare, de forța și de talentul său incontestabil, de farmecul atâtor roluri memorabile, de dăruirea sa remarcabilă în fiecare apariție scenică.
Vom reveni cu amănunte despre ceremonia funerară.” se arata intr-o postare facuta pe facebook de echipa Teatrului National „I.L.Caragiale” Bucuresti

Dumnezeu să o aibă în paza Sa!

Actrita s-a născut pe 28 ianuarie 1943, la Piatra-Neamţ, şi a absolvit în 1964 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiele” Bucureşti, clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea şi Victor Moldovan. Actriţa a avut o bogată activitate în teatru, film, teatru TV şi radio.

A avut peste 100 de roluri in cei aproximativ 50 de ani de carieră, cele mai multe fiind create pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti. Printre regizorii spectacolelor în care a a jucat se numără Horea Popescu, Victor Moldovan, Mihai Berechet, Ion Cojar, Andrei Şerban,Victor Ioan Frunză, Felix Alexa, Dan Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *