Dosar penal după ce a fost depistat în fondul cinegetic cu o armă de vânătoare fără autorizație de vânătoare valabilă

La data de 02 iulie a.c., polițiștii au fost sesizați de către paznicul de vânătoare al unui fond cinegetic din județ despre faptul că, a depistat un bărbat ce avea asupra sa o armă de vânătoare.

Din primele verificări, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău, împreună cu cei din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului deplasați la fața locului au stabilit că, un bărbat de 65 de ani, din municipiul Bacău, s-ar fi deplasat în Fondul Cinegetic Stănișești cu o armă de vânătoare, încărcată cu 3 cartușe, fără a deține autorizație de vânătoare valabilă. Arma și muniția au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul deține două arme în mod legal, acesta fiind posesor de permis de port și folosire a armelor valabil. Ulterior, polițiștii au verificat modul de depozitare al armelor deținute de către bărbat, constatând nereguli pentru care au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 5.001 lei. Ca măsură complementară, bărbatului i-a fost anulat permisul de port și folosire a armelor.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic.

(Comunicat IPJ Bacău) Pe surse … ar fi vorba de cunoscutul om politic Ion Melinte președintele Filialei PMP Bacău, un vânător cu state vechi și partener politic al primarului Viziteu la ultimele alegeri locale și nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *