„Efectele culturii stradale în literatură” – o intalnire cu si despre literatură

Luni, 24 septembrie 2018, la ora 11, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean, în colaborare cu Fundaţia Culturală „Georgeta şi Mircea Cancicov”, a fost organizată o nouă ediţie a Festivalului Concurs Internaţional de Creaţie Literară „Avangarda XXII”.

Cu acest prilej, Colegiul N.V. Karpen a îmbrăcat haine de sărbătoare, având oaspeți distinși, în persoana următorilor oameni de cultură: poeta bistrițeancă Ionela-Silvia Nușfelean, poetul ieșean Nichita Danilov și poetul sucevean Constantin Severin. Gândul cu care au pășit în Amfiteatrul colegiului a fost cel de a stabili o punte de comunicare între două generații diferite ca experiență de viață și creație, dar care, totuși, pot învăța atât de multe una de la cealaltă. Tema întâlnirii a fost una generoasă: „Efectele culturii stradale în literatură”.

Fiecare oaspete și-a prezentat sintetic activitatea artistică, recitând și unele creații proprii, iar apoi cuvântul a fost dat elevilor prezenți în Amfiteatru. Lăsându-și la o parte inerentele emoții, aceștia au dat glas unor întrebări pertinente, în acord cu tema propusă pentru dezbatere.

Concluzia dezbaterii a fost necesitatea recurgerii permanente la valorile durabile, care nu se erodează în timp, cu scopul de a forma oameni de caracter. Tinerii prezenți au mulţumit călduros pentru sfaturile primite şi pentru experienţele de viaţă şi creaţie cu care au intrat în contact, exprimându-şi dorinţa ca aceste întâlniri să se mai producă și în viitorul apropiat.

Sursa: Facebook/Colegiul Tehnic de Comunicații N.V. Karpen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *