Efectele negative ale ploilor din această după amiază, în județul Bacău

În judeţul Bacău, continuă să se acţioneze pentru evacuarea apei precum şi pentru realimentarea cu energie electrică a consumatorilor în zonele afectate de fenomenele hidrometeorologice din ultimele zile.

În comuna Orbeni, au fost 628 de consumatori nealimentați cu energie electrică în cursul zilei de ieri, problemele fiind soluționate până astăzi, 21 iunie 2020, ora 10.00.

Au fost necesare intervenții ale echipelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Bacău „Mr. Constantin Ene” pentru degajarea apei, în special în municipiul Bacău și comuna Ștefan cel Mare.

În prezent, se acționează pentru degajarea apei în comuna Secuieni, zonă aflată, până la ora 21.00, sub avertizare cod roșu de averse torențiale ce vor totaliza 35-50 l/mp, alături de comunele Plopana, Traian, Lipova, Odobești, Colonești.

De asemenea traficul se desfășoară îngreunat pe DN 2F, km 29-30, în exteriorul localității Plopana, județul Bacău, pe fondul precipitațiilor abundente. După retragerea apelor, echipele Secției Drumuri Naţionale Bacău vor interveni cu utilaje, pentru curățarea carosabilului.

În mun. Bacău, un echipaj s-a deplasat pentru evacuarea apei din pasajul de pe strada General Gușă (mun. Bacău), un al echipaj a intervenit pentru decolmatarea unui pod în comuna Secuieni, iar un al treilea echipaj s-a deplasat pentru evacuarea apei din subsolul unui bloc de pe strada Republicii din municipiul Bacău.
Nu au fost semnalate alte probleme deosebite.

Județul Bacău este, în continuare, sub avertizare cod portocaliu până luni, 22 iunie 2020, ora 06.00, fiind prognozate averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină, precum și cantități de apă însemnate ce acumulează 40 l/mp sau 50-80 l/mp pe arii restrânse.

„Se intervine operativ pentru evacuarea apei în zonele afectate de ploile torențiale, alături de membri ai comitetelor locale pentru situații de urgență.
Monitorizăm evoluția fenomenelor hidrometeorologice împreună cu specialiști ai tuturor instituțiilor responsabile, membre ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, în vederea protejării cetățenilor și bunurilor acestora.”
, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *