Femeile cu vârste între 50 și 69 de ani din 12 județe vor putea face mamografii gratuite

Femeile din județele bacău, Iași, Vaslui, Neamț, Galați, brăila, Constanța, Vrancea, Tulcea, Buzău și Suceava vor putea face mamografii digitale gratuite, cu dublă citire, la Spitalul Clinic de Urgență Suceava. Programările se fac la nr de telefon 0733.411.149, în intervalul 10:00 – 12:00, de luni până vineri.

Acest Spital se mai numește și Spitalul ,,Sf. Ioan cel Nou,, Suceava și aparține rețelei de screening a Institutului Regional de Oncologie Iași, care a implementat protocolul
,,ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta!,,

Importanța acestui control de rutină este pentru prevenirea, depistarea, diagnoscticarea și tratamentul precoce al cancerului la sân.

Acest proiect se derulează în parteneriat cu Fundația Enable România și este finanțat de Fondul Social European.

Pentru a beneficia de o testare de acest gen la sân, femeile trebuie să îndepliească următoarele condiții: vârsta între 50 și 59 de ani, să nu aibă diagnostic de cancer mamar, nu li s-a făcut mamografie în ultimele 12 luni și adresa de domiciliu în unul din cele 12 județe.

Între martie 2021 și iulie 2023, și-au făcut mamografie 16.606 femei, dintre care 8.906 s-au prezentat la Unitatea Mobilă de Screening de Cancer Mamar.

Din totalul găsit, doar 148 s-au prezentat la puncții, iar 105 au fost confirmate cu cancer de sân.

Pe această cale, încurajăm femeile să-și facă din timp o mamografie pentru a găsi cât mai repede un tratament și astfel să scape doar cu tratament de această boală nemiloasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *