„Festivalul Științelor” Ediția a II-a

„Festivalul Științelor” a fost gândit şi iniţiat anul trecut special pentru publicul interesat de ştiinţele naturii, ca un produs cultural interactiv, interdisciplinar. Ideea unui astfel de eveniment a fost primită cu entuziasm de publicul țintă. Vizitatorii mai mari sau mai mici care au participat au fost încântați de materialele, machetele și experimentele prezentate într-un cadru non-formal la workshop-urile organizate.
În perioada 7 – 10 mai 2019 vor fi organizate workshop-uri la Observatorul Astronomic „Victor Anestin”.
În cadrul workshop-urilor organizate la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” se vor desfășura activități demonstrative cu următoarele teme:
„Astronomia pe înțelesul tuturor”,
„Zoo-logica”
„Fizica și chimia din viața noastră”.

Activitățile reunite sub tema „Astronomia pe înțelesul tuturor” cuprind demonstrații practice ale unor fenomene astronomice, prezentarea constelațiilor și observații astronomice asupra Soarelui.

„Zoo-logica” va cuprinde elemente de paleontologie și vor fi prezentate fosile autentice din colecția muzeului. Vor fi evidențiate adaptările unor animale la mediul de viață. În cadrul acestei teme vor fi expuse subiecte de anatomie și vor fi observate la microscop preparate cu celule şi țesuturi ale organismului uman.

Workshop-ul „Fizica și chimia din viața noastră” cuprinde activități practice care implică noțiuni din domeniile optică, mecanică, electronică și chimie. Vizitatorii vor asista la demonstrații ale unor fenomene fizice și chimice de care depinde viața plantelor și a animalelor prezentate într-o manieră distractivă.
În perioada menționată anterior, activitățile din cadrul workshop-urilor se vor desfășura zilnic, la fiecare subunitate, în baza programărilor între orele 9:00 – 15:00.
Locurile sunt limitate!
Tarif de participare: 5 lei/ elev

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *