Flashmob în Piața Tricolorului dedicat Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down

Joi 21 martie, Asociația Sindrom Down Bacău a organizat un flashmob în piața tricolorului la ora 15:00 cu ocazia Zilei Mondiale a Persoanelor cu Sindrom Down. Motto-ul a fost: „No one left behind”.

Scopul flashmob-ului a fost de a atrage mai mult atenția societății asupra acestor categorii de persoane prin organizarea sa alături de diferite fundații, ONG-uri și firme care să arate solidaritatea și comuniunea dintre cei catalogați drept „diferiți” și cei „normali”. Fiecare fundație a venit cu un număr de voluntari îmbrăcați cu tricourile/ insignele/ badge-urile reprezentative fiecăreia. In acest mod au vrut să demonstreze solidaritatea comunității băcăuane/ a tinerilor/ a ONG-urilor față de o categorie socială uitată și faptul că dacă societatea nu-i observă, aceștia o fac! Reamintindu-i pe aceia care de multe ori sunt ignorați, blamați, respinși…

Flashmob-ul a fost realizat în mai multe țări, în aceeași zi, în fața instituțiilor publice. Printre susținătorii acțiunii s-au numărat: Federația Tinerilor din Bacău, STEP, Crucea Roșie, FSC, Consiliul Tinerilor Instituționalizați, Cercetașii din Nicolae Bălcescu, Grupul de Inițiativă al Tinerilor Basarabeni, Centrul Daniel, CJE BACĂU, CȘE- Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Bacău, Radio Easy Bacău, Studenții secției de kinetoterapie ai Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău, Primăria Municipiului Bacău, BronxPeople, Insula Cercetașilor Bacău, Trupa de teatru Nobody’s Group.

De asemenea, participanții au purtat șosete desperecheate la manifestație pentru a evidenția diversitatea cromozomială a bolii. Adică a cromozomului în plus pe care persoanele cu Sindromul Down îl au.

Florina Neagu, coordonator voluntari Asociația Sindrom Down Bacău

https://www.facebook.com/EMCpress/videos/284020562495732/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *