Flori pentru eroii în alb din partea Bazei 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău

În ultimele două zile, aeronavele din Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” au survolat cerul orașelor Suceava și Focșani.

În semn de recunoștință pentru eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului COVID19 și pentru toată munca depusă de aceștia în ultimele luni, au folt lansate flori deasupra Spitalului Județean de Urgență ,,Sfântul Ioan cel Nou” și Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon”.

„Este cu siguranță o perioadă dificilă pentru toți, important este să rămânem uniți și să ne susținem unii pe alții. Asta a reprezentat și acest gest al colegilor noștri din Bacău, care la începutul săptămânii au sărbătorit 100 de ani de existență.” au transmis oficialii Bazei 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu” Bacău

Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 PUMA și are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate. De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă.

De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *