În timp ce elevii stau acasă, profesorii sunt chemați la școală în unele județe

Dupa cum se stie in perioada 11 – 22 martie, in tot sistemul scolar preuniversitar, incepand de la creșă si pana la invatamantul postliceal, se suspenda cursurile, si cu toate acestea, cadrele didactice, se pare ca totusi sunt chemate in unitatile de invatamant.

Potrivit Podul.ro care a intrat în posesia unui document al Inspectoratului Școlar Județean Suceava, conform căruia „cadrele didactice vor fi prezente în unitățile de învățământ pe toată perioada de suspendare a cursurilor”. Aceeași situație a fost raportată și în privința Inspectoratului Școlar Județean Neamț, respectiv Dolj. 

Comunicatul FSLI: „Școlile trebuie închise pentru dezinfecție iar, pe lângă elevi, trebuie să rămână la domiciliu și angajații din educație!

FSLI solicită Ministerului Educației și Cercetării ca în această perioadă toți angajații din educație să rămână acasă – personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic – așa cum se întâmplă și cu elevii. Nu credem că este benefică prezența cadrelor didactice, dar nici a personalului didactic auxiliar și a celui nedidactic în unitățile școlare, în condițiile în care și aceste persoane pot transmite virusul. Pe perioada suspendării cursurilor școlare, trebuie făcută dezinfecția spațiilor de învățământ de către cei care au această atribuție. În acest sens considerăm că ar trebui amânată evaluarea psihosomatică pentru copiii, ai căror părinți solicită înscrierea la clasa pregătitoare, înainte de împlinirea vârstei de șase ani.

FSLI consideră, de asemenea că Ministerul Educației și Cercetării trebuie să identifice cele mai bune soluții pentru recuperarea materiei corespunzătoare perioadei în care cursurile școlare sunt suspendate. O variantă ar fi ca în cadrul programului “Școala altfel” să fie recuperată materia școlară. Federația noastră își arată toată deschiderea pentru participarea la grupurile de lucru, alături de Ministerul Educației și Cercetării, prin care va fi conceput planul național de recuperare a materiei, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *