Încep lucrările pe drumul județean Tătărăști-Corbasca

Marti 30 iulie 2019, a fost semnat contractul de proiectare și execuție pentru DJ 252C, Tătărăști-Corbasca. Aproape 16 kilometri de drum județean vor fi reabilitați și modernizați pe traseul care străbate localitățile Drăgești-Gherdana-Corbasca-Scărișoara și Marvila, valoarea lucrărilor fiind de peste 11 milioane de Euro.

 La acest eveniment, important pentru toți locuitorii zonei, alături de primarii comunelor Tătărăști și Corbasca s-au aflat europarlamentarul Dragoș Benea, deputații Ionel Floroiu și Costel Dunava, subprefectul Valentin Ivancea, vicepreședintele Consiliului Județean Bacău, Silviu Ionel Pravăț și consilieri locali. 
    Proiectul cuprinde lucrări complexe care includ construcții de ziduri de beton între 1 și 2 metri, supraîncărcări și supraînălțări, amenajări de acostamente, drenare de ape subterane dar și lucrări și marcaje pentru siguranța circulației. Vor fi, de asemenea reabilitate și cele 4 podețe existente pe traseu, în paralel cu construcția unui pod nou. 
    Acesta este cel de-al șaselea drum care va fi reabilitat și modernizat cu fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II), celelalte cinci fiind deja în implementare. 

Ani de zile, acest drum a fost un coșmar pentru toți locuitorii zonei; întotdeauna am fost de părere că județul Bacău înseamnă și podul de la Pârjol și drumul Tătărăști-Corbasca; cu toții ne dorim să facem lucrări de calitate dar nu întotdeauna avem fondurile necesare. Mă bucur că acum a venit momentul în care să începem reabilitarea acestui drum, aspectul esențial fiind faptul că avem fondurile necesare, alocate prin PNDL. Pentru că valoarea investiției este uriașă, vorbim despre mai bine de 11 milioane de euro, aproape cât un sfert din construcția unei piste de aeroport. Sau cât tot bugetul Consiliului Județean Bacău, alocat pentru investiții-dezvoltare, la nivelul anului 2008, de pildă. Nu pot decât să sper că avem constructori serioși care au capacitatea de a termina lucrările la timp. Și mai sper că vom replica momentul sărbătoresc al acestei zile în toamna anului 2021 când lucrările vor fi finalizate”, a precizat europarlamentarul Dragoș Benea. Care a dorit să amintească și faptul că șantierul deschis astăzi se alătură celor peste 200 de alte șantiere din județul Bacău, unde, la această oră se execută lucrări pentru obiective finanțate cu fonduri europene sau guvernamentale.

 La rândul său, vicepreședintele Silviu Ionel Pravăț a făcut referire la beneficiarii acestui proiect, peste 7 000 de locuitori ai zonei dar și la faptul că reabilitarea drumului este importantă și în măsura în care asigură legătura directă între județele Bacău și Vrancea, cu deschidere spre Galați și Vaslui. 
    Termenul estimat al lucrărilor este de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. 

Sursa: csjbacau.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *