Intervenții ale jandarmilor băcăuani la apelurile de urgență

În prima zi a lunii noiembrie, pe lângă misiunile de prevenire a răspândirii infecției cu coronavirusul SARS CoV-2, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, împreună cu polițiștii băcăuani, pentru combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, precum și pentru intervenția la apelurile 112 făcute de cetățeni.

În jurul orelor 16.00, jandarmii au fost direcționați în urma unui apel telefonic în cartierul Lucăcești din municipiul Moinești, unde a avut loc un scandal, în urma căruia un bărbat s-a ales cu leziuni în zona feței după ce a fost lovit în repetate rânduri cu pumnul, fiind întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,lovire și alte violențe”.

Patru ore mai târziu, jandarmii s-au deplasat în același cartier, deoarece un bărbat aflat sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal și a spart geamul de termopan al unei uși din imobilul în care locuiește. În acest caz, au fost întocmite actele procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.            

Jandarmii băcăuani le recomandă cetățenilor să apeleze în cel mai scurt timp numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în cazul producerii unor fapte similare, pentru ca intervenția forțelor de ordine să conducă la restabilirea unui climat de ordine și siguranță publică, iar măsurile legale adoptate să aibă efectul scontat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *