ISJ Vaslui se desființează odată cu celelalte inspectorate școlare din țară

Se precizează că va avea loc o reorganizare în sistemul de învățământ preuniversitar, astfel încât inspectoratele școlare județene vor dispărea de luna viitoare.

În locul acestora vor fi direcțiile județene pentru învățământul preuniversitar, subordonat Ministerului Învățământului și birourilor județene ale ARACIP.

Astfel că direcțiile județene se vor ocupa de evaluarea directorilor școlilor cu inspecția școlară generală, cea tematică și inspecția de specialitate, care vor trece la Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP.

De asemenea, se cunoaște faptul că această instituție va fi finanțată de la bugetul de stat, Ministerul Educației, precum și din fonduri proprii.

Așadar, se realizează o delimitare a inspecției școlare de activitățile curente, de organizare de concursuri, evaluarea directorilor și concursurile directorilor.

Astfel că se va renunța la detașarea inspectorilor școlari generali și vor fi numiți directori ai direcțiilor județene pentru învățământul preuniversitar.

Pe de altă parte, vor trece în subordinea consiliilor județene și direcțiile județene de Tineret și Sport.

Sursa puls24.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *