Jandarmii băcăuani la ceas de bilanţ!

            În anul care a trecut jandarmii băcăuani au executat peste 700 de  misiuni de asigurarea a ordinii publice,  472 de misiuni de transport corespondență clasificată  și 129 transporturi speciale, de bunuri și valori, 9687 de  patrule mixte în cooperare cu poliţia și patrule de jandarmi şi peste 2000 de misiuni în cooperare cu alte instituţii fiind constatate 421 de infracţiuni cu 427 de făptuitori, dintre care 323 de infracţiuni cu 322 de făptuitori în cooperare cu poliţia, fiind aplicate peste 6000 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1236.100 lei.

            Au fost puse în executare 2200 de mandate de aducere din localităţile de pe raza judeţului Bacău emise de instanţele de judecată şi organele judiciare, iar prin sistemul național unic apel de urgență „112” sau alte modalități/telefon am intervenit în peste 930 de situaţii şi solicitări din partea cetăţenilor.

            Totodată pe parcursul anului trecut s-au desfăşurat peste 540 activităţi de prevenire a violenţei în cadrul unor programe pe această temă în instituţiile de învăţământ preuniversitar, cu ocazia adunărilor publice, dar şi pe timpul desfăşurării jocurilor şi competiţiilor sportive la care acestia au participat.

Acestea sunt câteva dintre datele pe care inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău domnul Colonel Luca Adrian le-a prezentat astăzi în cadrul activităţii de evaluare a inspectoratului pe anul 2019 care s-a defăşurat în sala Centrului de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov” din Bacău, eveniment la care au participat domnul locotenent-colonel Marcu Constantin reprezentant din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, prefectul judeţului Bacău domnul Liviu Miroșeanu, subprefectul județului Bacău doamna Maricica Luminița Coșa, reprezentanţii structurilor M.A.I. şi instituţiilor din judeţ cu care inspectoratul colaborează.

Jandarmeria este reprezentată de miile de jandarmi care zilnic execută la nivel național misiuni de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice, asigură liniștea și siguranța familiilor și copiilor noștri, contribuie la înfăptuirea actului de justiție sub diferite forme, asigură protecția instituțională a sute de obiective importante pentru apărarea și activitatea statului, contribuie considerabil la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional alături de celelalte instituții abilitate.(…). Vă mulțumesc în numele conducerii Jandarmeriei Române pentru efortul depus și performanțele realizate și vă urez mult succes în îndeplinirea obiectivelor profesionale și personale stabilite pentru acest an”, a transmis cu acest prilej col. Bogdan Enescu – împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *