JURĂMÂNTUL MILITAR – Legământul sacru față de țară

Miercuri, 02 decembrie 2020, 36 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău au rostit cu mândrie și dragoste de patrie jurământul militar, marcând astfel trecerea pragului spre o carieră militară pusă în serviciul cetățenilor.

“Eu…. jur credinţă patriei mele, România.
Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii.
Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare.
Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”

Depunerea Jurământului Militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare dintre noi, militarii. Sentimentele de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi trăite în acele momente ne călăuzesc paşii în carieră şi ne revin în memorie atunci când ne este mai greu.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment au fost citite ordinele de avansare în gradul următor înainte de termen cu a României, a cinci salvatori care își desfășoară activitatea în cadrul unității.

În suita activităților desfășurate în cadrul acestui eveniment s-a regăsit și ceremonia de avansare înainte de termen cu ocazia Zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională, a cadrelor militare care, prin activitatea lor, au susținut performanța Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău.

Pentru eforturile depuse și rezultatele deosebite obținute în domeniile specifice de activitate, la nivelul inspectoratului județean, un ofițer și patru subofițeri au fost avansați în gradul următor.

Ceremoniile de depunere a jurământului militar și de avansare a avut loc la sediul ISUJ Bacău, în prezența subprefectului județului Bacău – Narcis Jitaru, dar și a președintelui Consiliului Județean Bacău – Valentin Ivancea.

Tuturor celor care au făcut un pas important în viața lor de militari, le urăm mult succes în carieră, multe de bucurii și satisfacții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *