La începutul lunii iunie, vor fi funcționale etajele 4 si 5 ale Spitalului Municipal

Miercuri 20 mai, începând cu ora 10:00, prefectul Liviu Miroșeanu a fost pe șantierul de la Spitalul Municipal. Aici, a fost informat cu privire la stadiul lucrărilor și la etapele care urmează a fi parcurse pentru darea în folosință a etajelor 4 și 5 ale acestui obiectiv, destinate tratării pacienților cu COVID-19.

„Am fost pe șantierul Spitalului Municipal. A fost un lucru foarte îmbucurător să constat că, așa cum am anticipat, lucrările nu vor dura 60 de zile. Ele au avansat într-un ritm rapid și, în săptămâna 1-6 iunie, amenajarea etajelor 4 și 5 va fi gata”, a declarat prefectul Liviu Miroșeanu.

Este vorba, în prima fază, de un număr de 22 de unități ATI cu posibilitatea de completare până la 37. Aceste dotări permit, la nevoie, tratarea a 74 de pacienți bolnavi de COVID-19 cu probleme deosebite. La etajul al IV-lea, capacitatea maximă este de 116 pacienți infectați cu coronavirus, găzduiți în 58 de camere, amplasați în două secții: suspecți și confirmați.

De precizat este și faptul că această unitate medicală dispune de o secție de radiologie care trebuie doar avizată și există posibilitatea amenajării a unui laborator performant pentru analize COVID-19.

De asemenea, vreau să-i informez pe cetățenii județului Bacău și nu numai că, după ce vom trece peste această perioadă dominată de pandemia cu coronavirus, toate aceste dotări vor putea fi integrate, pe bază de complementaritate, în activitatea Spitalului Județean de Urgență, ceea ce va însemna un plus în tot ceea ce înseamnă domeniul sănătății din județul nostru.” a încheiat Liviu Miroșeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *