MANIFEST ARTISTIC #şîŞCOALAmea

Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Şcoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău a hotărât să organizeze o acţiune sub forma unui MANIFEST ARTISTIC, adresat Primăriei şi Consiliului Local Bacău, ca răspuns la indiferenţa şi lipsa de implicare în reabilitarea/întreţinerea/dotarea corespunzătoare la STANDARDE NORMALE a şcolii.

De ani buni, se fac adrese şi cereri către Primăria Bacău pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcoală. In continuare, an de an, renovăm clase în locul Primăriei, copiii noştri sunt nevoiţi să folosească grupuri sanitare pe care nici în penitenciare nu le găseşti. In loc de spaţii exterioare pentru activităţi socio-educative şi sport avem pârloagă şi beton spart, garduri jalnice, probleme cu căldura, problem cu instalaţia electrică, tencuieli desprinse etc. In contextul în care instituţiile statului îşi fac treaba doar la cererea “insistentă” a contribuabilului sau sub presiunea mediatică, pentru ca ai noştri copii să fie educaţi în condiţii civilizate, este nevoie ca noi, părinţii, să ieşim în faţă şi să cerem autorităţilor locale şi naţionale să-şi asume rolul pe care îl au.

Astfel, în data de 12 Aprilie, orele 12:00, în curtea Şcolii Mihai Drăgan – corp Cancicov va fi organizată o expoziție fotografică sub forma unui lanț uman realizat din părinți. Fotografiile vor expune starea precară şi depăşită a bazei materiale, aspectul de instituţie dezertată per întreg-ansamblul ei, de la grupuri sanitare, săli de clasă, săli de sport, laboratoare şi până la curţile şi gardurile acesteia.

Scopul acestui MANIFEST ARTISTIC este sensibilizarea și responsabilizarea autorităților locale și alocarea in regim de URGENŢĂ a fondurilor necesare renovării întregii structuri a Şcolii Gimnaziale “Mihai Drăgan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *