Foto: news.ro

Ministrul Costel Alexe cere public Romsilva să pună în aplicare Statutul Personalului Silvic

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel ALEXE, cere public conducerii Regiei Naționale a Pădurilor ROMSILVA să pună în aplicare de îndată atât prevederile Legii nr. 234/2019 privind Statutul Personalului Silvic, cât și clauzele cuprinse în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) al Regiei.

„Este inadmisibil să ne batem joc tocmai de oamenii pe care ne bazăm să ne păzească pădurile. Întreaga societate românească a fost martoră, în ultima perioadă, la dificultățile pe care pădurarii le întâmpină la îndeplinirea atribuților de serviciu. Avem zeci de cazuri de atacuri, răniri și chiar decese. Nu voi accepta ca, pe lângă aceste riscuri majore la care se supun, angajații noștri să aibă de suferit suplimentar din cauza lipsei de acțiune sau a managementului defectuos” a precizat ministrul Costel Alexe.
Principalele prevederi pe care conducerea Romsilva trebuie să le operaționalizeze urgent se referă la:
– Acordarea îndemnizațiilor pentru gradele profesionale conform Statutului, începând cu data de 16 decembrie 2019;
– Acordarea majorării salariale pentru pădurari (1,5 ori salariul minim garantat în plată);
– Acordarea uniformelor de serviciu conform clauzelor CCM în vigoare și a Statutului;

„Termenul pentru operaționalizare, sfârșitul anului 2019, a fost deja depășit. Vreau să se înțeleagă foarte clar că Romsilva este o regie a Statului român, aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și nu voi ezita nicio secundă să exercit această autoritate, în cazul în care situații asemănătoare se vor repeta.”, a explicat Costel Alexe.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *