Ministrul Sănătății continuă discuțiile cu sindicatele din sistemul sanitar despre cererile din serviciile publice de ambulanță

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății continuă dialogul social cu reprezentanții sindicatelor din sistemul sanitar.

Ministrul Sănătății s-a întâlnit în această dimineață cu reprezentanții Federației Sindicală Ambulanța din România.

La discuții a participat și dr. Raed Arafat, șeful Derpatamentului pentru Situații de Urgență.

În timpul întâlnirii au fost discutate teme de interes pentru personalul din serviciile publice de Ambulanță, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu, clarificarea condițiilor de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanța de Urgență nr.43/2020 și a sporului pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru i-a asigurat pe liderii sindicatului de întreaga disponibilitate pentru dialog. Conducerea Ministerului Sănătății va analiza și va lua în discuție cererile personalului din serviciile publice de ambulanță.

„Asigurarea personalului medical pentru funcționarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate. Am reușit suplimentarea personalului din direcțiile de sănătate publică prin detașarea a aproximativ 900 de asistenți medicali și medici școlari. Luăm în discuție și creșterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgență prespitalicească și, în acest sens, vom demara discuții cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a spus ministrul Tătaru după întâlnire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *