NELU TĂTARU: „Mult succes tinerilor care au optat să urmeze cursurile universităților de medicină și farmacie”

„Acum, la începutul unui nou an universitar, urez mult succes tinerilor care au optat să urmeze cursurile universităților de medicină și farmacie și îi felicit pentru că au ales una dintre cele mai vechi și nobile profesii practicată încă din antichitate.

Vă așteaptă un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii şi timp departe de familie, în care efortul susținut, ambiția și pasiunea reprezintă cheia succesului, dar care în final aduce satisfacţia profesională pe măsură.

Așa cum la 1855, medicul Carol Davila a început construirea, din aproape în aproape, a unui sistem medical pe care l-a implementat cu succes în serviciul sanitar militar și civil, am încredere că generațiile voastre veți avea puterea și cunoștințele pentru a schimba și reconstrui sistemul medical românesc aducându-l la standardul pe care şi noi îl dorim. Alături de educație, sănătatea unui popor reprezintă pilonul de dezvoltare și prosperitate și, chiar dacă parcurgem una dintre cele mai mari provocări sanitare la nivel global, unul dintre obiectivele mandatului meu îl reprezentă regândirea sistemului sanitar românesc și transformarea lui într-unul european.

Îmi doresc ca studenții de astăzi să practice medicina în Romania, și să beneficieze de condițiile necesare pentru a face performanță în beneficiul pacienților noștri.

Mulțumesc profesorilor care călăuzesc pașii viitorilor noștri colegi și le urez multă putere de muncă, responsabilitate și succes în procesul de formare a lor ca oameni și profesioniști”, a transmis cu ocazia deschiderii anului universitar, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *