Ninsori abundente și viscol în 7 județe

În această seară se întorc zăpezile, mai exact in intervalul 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie, ora 12. Viscolul și ninsorile abundente vor cuprinde 7 județe din estul țării.

În noaptea de joi spre vineri și pe parcursul zilei de vineri, în județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași, vor fi ninsori ce vor depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul se va intensifica, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității, conform Administratiei Nationale de Meteorologie.

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, reamintim celor care pleaca la drum în această noapte să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să vă asigurați că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

În situația manifestării vântului puternic, vă recomandăm să rămâneți în spații închise care vă asigură protecția și să evitați deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Sursa: Facebook / ISUJ Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *