Noi hotărâri luate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău s-a întrunit în data de 07.10.2020, în şedinţă extraordinară de lucru, în sistem audioconferință.

În temeiul art. 10, alin.3 şi art. 11, lit. a din H.G. nr. 1491 din 2004, privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, a adoptat HOTĂRÂREA nr. 39 din 07.10.2020
privind aprobarea măsurilor suplimentare de combatere a noului Coronavirus COVID 19:

Art. 1 – (1) Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în interiorul instituțiilor publice și de învâțământ, în incinta lor, precum și pe o rază de 100 metri în afara perimetrului acestora.
(2) Pe întreg teritoriul județului Bacău se instituie obligativitatea purtării măstilor de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2, astfel:

 • în piețe, târguri și oboare organizate în localitățile din județul Bacău, pe toată durata de funcționare a acestora;
 • în zonele de așteptare pentru călători/pasageri: stații de autobuz/microbuz, peroane stații căi ferate și autogări, terminal/parcarea Aeroportului Internațional “George Enescu” Bacău;
 • curți și perimetre adiacente ale lăcașurilor de cult, pe toată perioada desfășurării slujbelor/serviciilor religioase a acestora (biserici, mănăstiri, case de rugăciuni);
 • locurile unde se desfășoară spectacole în aer liber;
 • oriunde se formează aglomerări de persoane pe domeniul public și nu poate fi respectată distanțarea fizică;
 • în zone de promenadă: parcuri de agrement, parcuri de distracții și piațete;
  Art. 2 Se interzice organizarea de activități, întruniri, vizite, evenimente private în cadrul gospodăriilor populației dacă se depășesc 20 de persoane care participă în același timp.
  Art. 3 – (1) Se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.
  (2) În situaţia în care activitatea operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1) este suspendată, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor
  alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  Art. 4 Se interzic evenimentele organizate în interiorul unităților de alimentație publică cât și a evenimentelor în aer liber de tip concerte, spectacole sau alte activități culturale.
  Art. 5 Restricţiile prevăzute la art. 2, 3 și 4 din prezenta Hotărâre se aplică în unităţile administrativ teritoriale unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori, prevăzute în anexa la prezenta Hotărâre.
  Art. 6 Se vor intensifica controalele executate de către reprezentanții instituțiilor abilitate conform legii, în baza unui Plan de control întocmit de către Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.
  Art. 7 – (1) Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE„ al Județului Bacău, va transmite prezenta hotărâre, Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul M.A.I., Instituției Prefectului – județul Bacău, tuturor Unităților Administrativ – Teritoriale ale județului Bacău, Consiliului Județean Bacău, membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bacău, Inspectoratului Scolar Județean Bacău, Direcției de Sănătate Publică Bacău și tuturor instituțiilor interesate.
  (2) Instituția Prefectului – Județul Bacău, Direcția de Sănătate Publică Bacău și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE„ al Județului Bacău vor asigura postarea prezentei hotărâri pe site-ul instituțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *