Noul prefect al județului Bacău, Sorin-Gabriel Ailenei, a depus astăzi jurământul de învestire

Astăzi, 8 august 2020, de la ora 12.00, a avut loc învestirea noului prefect al județului Bacău, domnul Ailenei Sorin-Gabriel, numit de prim-ministrul Ludovic Orban prin Hotărârea de Guvern nr. 638/7 august 2020.
Domnul Liviu Alexandru Miroșeanu și-a încetat mandatul de prefect al județului Bacău prin Hotărârea de Guvern nr. 630/7 august 2020, ca urmare a demisiei acestuia.

Ședința de învestire a avut loc în regim videoconferință, organizată în condiții specifice impuse de lege pentru prevenirea răspândirii unei boli infectocontagioase, la care au participat conducători ai structurilor de arme, directorul Direcției de Sănătate Publică, alături de subprefectul Narcis Jitaru și fostul prefect Liviu Alexandru Miroșeanu.

Proaspăt numit, subprefectul Narcis Jitaru a declarat că este „bucuros să întregească echipa de la Instituția Prefectului din Bacău” alături de care și-a exprimat dorința și intenția de a „depune toate eforturile necesare și toată priceperea pentru a îndeplini obiectivele acestei instituții în următoarea perioadă”.

Fostul prefect, Liviu Alexandru Miroșeanu, a precizat: „Apreciez că mi-am îndeplinit toate obiectivele propuse la început de mandat: relația deschisă și eficientă cu primăriile diin județul Bacău, parteneriate și colaborare cu organizațiile nonguvernamentale și reprezentanții societății civile, deschidere și susținere pentru mediul de afaceri, transparență și comunicare în relația cu mass-media, protecția cetățenilor. Mulțumesc tuturor pentru buna colaborare în desfășurarea activităților ce au vizat, în special, protecția și siguranța cetățenilor, precum și parcurgerea etapelor pentru realizarea unor proiecte de interes județean, dar și național”. De asemenea, s-a declarat mulțumit că „cele două obiective principale urmărite – varianta ocolitoare a Bacăului și spitalul municipal Bacău – sunt în linie dreaptă” și a transmis succes noului prefect, cu care a avut o colaborare deosebită, în calitatea sa de manager public, în toată această perioadă dificilă.

Prefectul Sorin-Gabriel Ailenei a depus jurământul de învestire și a declarat:
„Sunt onorat să îndeplinesc atribuțiile de prefect în instituția în care lucrez de ani de zile, acumulând experiență administrativă ca și consilier al prefectului, manager public și subprefect. Atenția mea va fi canalizată pe trei obiective majore – dezvoltarea economică cu accent pe turism, educație și cultură și, în mod deosebit, siguranța cetățenilor, cu tot ce ceea ce presupune aceasta în contextul actual.

Lansez un apel către toți factorii instituționali și neinstituționali, la nivelul județului Bacău, să formăm o echipă cu care să gestionez cu profesionalism toate acțiunile necesare pentru combaterea pandemiei de Covid 19, protejarea cetățenilor și dezvoltarea județului Bacău.”

Prefectul Sorin-Gabriel Ailenei este licențiat în „Teologie pastorală” și „Drept”, absolvent a două mastere: „Teologie biblică și sistematică” și „Psihoterapie și intervenție psihosocială”, precum și doctor în teologie, specializarea „Istoria religiilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *