Nu incendiați deșeurile generate în gospodărie

În cursul lunii noiembrie, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, s-au autosesizat cu privire la mai multe incendieri ale deșeurilor provenite din gospodării. Au fost identificate mai multe persoane din municipiul Bacău care incendiau deșeuri provenite din gospodărie precum și resturi vegetale provenite din salubrizarea terenurilor proprietate personală.

Persoanele în cauză au fost atenționate cu privire la încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local nr. 223/2010 și îndrumate să transporte deșeurile în locurile special amenajate. De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune în valoare de 500 lei.

Pe această cale, Poliția Locală a Municipiului Bacău informează cetățenii că în conformitate cu art. 9 din Hotărârea Consiliului Local nr. 223/2010 privind păstrarea curățeniei de către persoanele fizice și juridice pe domeniul public al municipiului Bacău este interzisă incendierea deșeurilor vegetale provenite din gospodăriile proprii, de-a lungul arterelor de circulație sau în locuri amenajate, aceste fapte fiind sancționate cu amendă de la 100 la 1.000 lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *