Opt militari români și un civil au fost trimiși în judecată. Ar fi furat 7 tone de motorină din baza militară americană de la Mihail Kogălniceau

Aproximativ 7 tone de combustibil, respectiv motorină și kerosen, destinate elicopterelor și avioanelor au fost furate de 9 persoane, dintre care 8 militari români din cadrul Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu din Județul Constanța, alături de un civil.

De asemenea, și parcul auto era fie vândut, fie folosit în interes personal, după cum se arată și în datele de la dosar.

Din noiembrie 2022, polițiștii au intrat pe fir și au făcut 50 de percheziții atât la Baza Kogălniceanu, cât și în locuințele unor suspecți și martori în anchetă.

Acest combustibil era scos din baza militară cu mașinile personale.

Astfel, pe data de 15 noiembrie 2022, procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus reținerea acestora pentru 24 de ore și apoi arestarea lor pentru furt calificat.

Zilele acestea, cele 9 persoane au fost trimise în judecată pentru furt și conform Codului de Procedură Penală, această etapă este înainte de finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, ceea ce nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa digi24.ro

Redactori RadioEasy: Miruna Goci/Andrei Goci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *