Până la urmă cine-și asumă eșecul Schengen? Nimeni?

Dincolo de perversitatea politicienilor de la Viena, rămâne o întrebare: oare ai noștri aleși, cei amintiți mai sus, n-au nicio vină?

Avem treij’și ceva de europarlamentari plătiți regește. Plus guvern, președinte, serviciu de informații extern. Toți cu pântecele asigurate de bunăstarea bugetară de la nivel înalt. Vorba aia: ”Dacă nu curge, pică…”. În cazul de față, ne-a căzut vestea cu refuzul Austriei de a fi acceptați în spațiul Schengen de ne-a picat fața tuturor.

Asta mai ales că, înainte cu câteva săptămâni, în fiecare seară de șezători la televiziunile de știri și nu numai, toată șleahta de neisprăviți se bătea cu pumnul în piept cum că au rezolvat ei cu Schengenul. De la ministru de interne la președinte și șeful Camerei Deputaților până la ultimul europarlamentar, adică Dragoșelul de Bacău (zic ultimul pentru că activitatea sa europarlamentară este exact ca cea parlamentară, adică zero barat), cu toții ne-au umplut creierii de speranțe deșarte. Iar speranțele s-au dus naibii când austriecii ne-au aplicat un pumn direct în boticul patriotic!

Dincolo de perversitatea politicienilor de la Viena, rămâne o întrebare: oare ai noștri aleși, cei amintiți mai sus, n-au nicio vină? Evident că da. Până la urmă, singurul proiect de țară care ar fi trebuit urmărit cu tenacitate, după integrarea în UE, era aderarea la spațiul Schengen. Adică o treabă serioasă, pentru viitor, nu prostelile ieftine cu tăieri de panglici la suta de metri de autostradă sau festivismul cârpelii vreunui drum județean.

Învățat să dea din gură de parcă ar fi șeful absolut.

Învățat să dea din gură de parcă ar fi șeful absolut, europarlamentarul Benea tace acum ca dânsul cu rât în păpușoi. A scos el ceva pe gurița aia degrabă mâncătoare de promisiuni maronii, cum că dreapta politică e vinovată. Păi bine, ”onorabile” politruc, dar dreapta asta nu e aliată cu voi, pesediștii chipurile de stânga, la guvernare?

Nu sunteți voi ca niște amanți obosiți dar dornici de noi experiențe politice perverse? Normal că sunteți cei mai buni atunci când este vorba despre împărțirea resurselor țării pentru propriile interese.

Nici nu-ți trebuie prea multă viziune politică pentru a arunca vina pe celălalt atunci când simți că se strânge funia la par. Asta a făcut Benea toată viața lui, de când răpsatul Sechelariu l-a nominalizat drept copilul de suflet.

A tăiat frunze la câini, a acumulat, nu și-a asumat nimic iar când a fost vorba de salvarea propriei persoane, a trădat fără să clipească!

În orice societate cu știința democrației și care are ceva conștiință de sine, la un astfel de eșec s-ar fi creat așa de mare presiune, încât alde Benea ar fi fost nevoit să demisioneze.

Dincolo de perversitatea politicienilor de la Viena, rămâne o întrebare: oare ai noștri aleși, cei amintiți mai sus, n-au nicio vină?

Nu pentru că ar fi fost direct responsabil de eșec, ci pentru că reprezintă interesele românilor la nivel european. Sau ar trebui, de fapt, să le reprezinte.

Nu se va întâmpla nimic, însă, căci majoritatea cetățenilor habar nu are ce-i ăla Schengen, se mulțumește cu puțin și i se pare că alaiul de popi și politruci lingușitori ai dosului europarlamentarului prezent la tăierea de panglică a unei ulițe județene e maximul de prosperitate și binefacere europeană.

LLI-Lucaș, contributor Radio Easy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *