Pentru a preveni tragediile, vor fi verificate toate instalațiile de alarmare și stingere a incendiilor din spitalele băcăuane

Pentru a preîntâmpina tragedii în spitalele băcăuane care se află în subordinea municipalității, s-a dispus verificarea tuturor instalațiilor de oxigen și sistemelor de detecție, alarmare și stingere a incendiilor.

Spitalul Municipal deține un sistem propriu de alimentare cu oxigen pentru cele două secții operaționale de la etajele 4 și 5 care funcționează la paramentri, fiind instalat de firme specializate. Pentru a nu risca absolut nimic din punct de vedere al siguranței exploatării la nivelul saloanelor unde sunt amplasate console pentru gaze medicale, se vor introduce suplimentar dispozitive de măsurare a creșterii concetrațiilor de gaze. Acestea vor notifica în timp real orice depășire a concentrațiilor de referință.

„La Spitalul TBC există senzori instalați care atenționează asupra oricăror probleme care ar putea apărea la concentrația de gaz medical. Voi dispune aceste verificări în mod regulat pentru ca pacienții să nu se afle în pericol în niciun moment.” a transmis primarul municipiului Bacău, Lucian Stanciu Viziteu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *