PERCHEZIŢII ÎNTR-UN CAZ DE TRAFIC DE MINORI

Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori. În urma activităţilor desfăşurate, o  persoană a fost reținută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 30 septembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bacău, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bacău şi 4 mandate de aducere. În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate mai multe documente cu valoare probatorie, suma de 250 Euro şi două telefoane mobile.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în cursul anului 2018, mai multe persoane, membri ai aceleiași familii, organizați sub forma unei antreprize cu roluri și  atribuțiuni bine stabilite, derulate în scopul obținerii de venituri ilicite, ar fi desfăşurat activități de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Astfel, membrii grupării au racolat, de pe teritoriul României, și transportat în mai multe țări din UE, mai multe tinere pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în folosul lor.

Tinerele ar fi reclamat faptul că au fost exploatate sexual prin obligarea la practicarea prostituției, fiind transportate pe teritoriul Suediei unde, prin amenințări și acte de agresiune repetate, au fost obligate să practice prostituția.

Acestora li s-ar fi reţinut actele de identitate şi li s-ar fi aplicat corecţii fizice.

În urma acțiunii, 4 mandate de aducere au fost puse în aplicare, o persoană a fost reţinută pentru 24 de ore, iar faţă de alta a fost dispusă măsura controlului judiciar. De asemenea, mai multe persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău în vederea continuării cercetărilor.

Față de persoanele în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, influențarea declarațiilor şi spălare de bani. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, iar în activităţi au fost angenaţi şi specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *