Peste 200 de sancţiuni aplicate de polițiști in acţiunile de verificare efectuate în ultimele 48 de ore

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, împreună cu jandarmi şi polițiști locali, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat, acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19. 

La activităţile de verificare au participat peste 400 de forţe de ordine, fiind verificate 388 de societăți comerciale, precum şi 673 de mijloace de transport și totodată legitimate peste 6000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.000 de lei. 

Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu precum şi în mijloacele de transport.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni. Toți trebuie să conștientizăm faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *