Peste 50 de intervenții gestionate de pompieri, în ultimele trei zile, la nivel județean

În ultimele trei zile, respectiv în perioada 10-12 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Mr. CONSTANTIN ENE” al Județului Bacău a derulat 57 de intervenții, 45 dintre situațiile înregistrate la nivel județean fiind pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Astfel, în baza solicitărilor primite din partea cetățenilor, 39 persoane au fost asistate medical de către pompierii – paramedici, care încadrează echipajele de prim ajutor calificat și terapie intensivă mobilă.

Iată câteva dintre cele mai relevante situații înregistrate în ultimele zile:

  • În cursul zilei de sâmbătă, 11.01.2020, la ora 19:00, Garda de Intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în interiorul unei case de locuit din localitatea Hemeiuș. La sosirea militarilor la fața locului s-a constatat că incendiul se manifesta într-o cameră.
  • În interior se afla proprietarul, un bărbat de 48 de ani, care era căzut și intoxocat cu fum. Persoana a fost asistată medical de către pompierii – paramedici prezenți la locul evenimentului, însă a refuzat transportul la spital. 
  • Incendiul a fost lichidat în limitele găsite. În urma evenimentului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații închise, au ars bunuri dintr-o camera și un pat.
  • În data de 12.01.2020, la ora 15:15, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău a fost solicitată să intervină pentru desfășurarea unei misiuni de asanare într-o zonă împădurită, din apropierea orașului Slănic Moldova. La fața locului pompierii – pirotehniști au identificat două proiectile explozive calibru 75 mm, 20 cartușe infanterie calibru 7,92 mm și trei grenade defensive de mână. Muniția a fost descoperită de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, pe timpul unei activități recreative de detecție.
  • Muniția a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *