Polițiștii alături de cetățeni în activități informativ-preventive

În perioada 29-30 iunie, poliţiştii Compartimentului de Prevenire a Criminalităţii alături de poliţişti de ordine publică din Oneşti precum şi poliţişti ai Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bacău au fost prezenţi în zonele aglomerate din Oneşti dar şi în gările din Oneşti şi Bacău.

Vârstnicii oneşteni întâlniţi de poliţişti  atât în zona Pieţei agroalimentare cât şi în Gară şi Autogară au primit pliante cu informaţii preventive care să îi ferească de situaţii conflictuale, periculoase. Aceştia fost consiliaţi cu privire la măsurile pe care le pot lua pentru a preveni furturile din locuinţe, au fost sfătuiţi să verifice cu atenţie cui deschid uşa locuinţei lor, cum să nu poarte la vedere portofelul, cheile sau telefonul.

De asemenea, în cadrul campaniei ,,SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI” desfăşurată la nivel național, cu sprijinul CFR Călători, poliţiştii le-au vorbit cetăţenilor întâlniţi despre riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, a triajelor sau a  zonelor adiacente.

Astfel de activităţi informativ-preventive se vor desfăşura şi în perioada următoare, cunoaşterea măsurilor de protecţie/autoprotecţie şi aplicarea lor în viaţa de zi cu zi gererând o conduită preventivă, o conduită care poate descuraja acţiuni infracţionale.  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: