Polițiștii băcăuani au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

În perioada 05-07 iunie, poliţiştii rutieri şi de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor de vehicule, precum şi respectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au testat cu aparatul etilotest peste 1000 de persoane şi au constatat 18 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, din care 9 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 623 de contravenții, din care 267 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii au reținut 95 de permise de conducere din care 36 pentru încălcări ale regimului legal de viteză.

Exemplu: Poliţiştii au depistat un bărbat care conducea un autoturism în localitatea Blăgeşti, fără permis de conducere şi cu o alcoolemie de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost transportat la spital  unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *