Primăria Municipiului Bacău a virat banii pentru bursele școlare către unitățile de învățământ.

Primăria Municipiului Bacău a virat banii pentru bursele școlare către unitățile de învățământ. Astfel, elevii cu rezultate deosebite și  care se subscriu Metodologiei de acordare a granturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Bacău sub forma burselor municipale, aprobată prin H.C.L. nr. 50 / 2011, modificată şi completată prin H.C.L. nr. 42 / 2012 și H.C.L. nr. 50 / 2016,  vor putea primi bursele aferente semestrului I al anului școlar 2019-2020.

          5184 de elevi beneficiază de cele trei categorii de burse acordate semestrial de Primăria Municipiului Bacău: de merit, de performanță și de excelență. Valoarea burselor acordate pentru semestrul I al anului școlar 2019-2020 este de 1.555.200 lei.

          Unitățile de învățământ își vor stabili procedura de acordare a burselor, astfel încât să fie respectate toate măsurile necesare pentru siguranța elevilor și a cadrelor didactice.

          Reamintim faptul că stabilirea ierahiei de acordare a burselor se face in baza unui clasament întocmit de fiecare unitate de învățământ, cu respectarea art.21 și 22 din Regulamentul de acordare al burselor municipale, clasament care se aprobă de Consiliul de administrație al fiecărei instituții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *