“Primii pași spre educație”. Finanțare europeană pentru trei creșe din Bacău

Primăria Bacău a semnat contractul cu finanțare europeană pentru proiectul depus de municipalitate, „Primii pași spre educație”, în valoare de peste 4,2 milioane de lei, din care cheltuieli totale nerambursabile 4,1 milioane de lei.

Proiectul vizează trei creșe din Bacău și constă în creșterea participării la învăţământul ante-preşcolar a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani (inclusiv 3 ani neîmpliniţi), din municipiul Bacău şi localităţile limitrofe, oferindu-se o şansă egală la educaţie pentru copiii care provin din familii vulnerabile. Printre cele mai importante obiective ale proiectului se numără:

-organizarea unor cursuri de formare/ specializare pentru un număr de trei educatori, personal angajat în cadrul creşelor.

-furnizarea de servicii educaţionale ante-preşcolare pentru un grup ţintă format din 108 copii, din care minim 33 de copii aparţinând minorităţii romă, iar minim 17 copii provenind din mediul rural.

-furnizarea unor programe de educaţie parentală (15 module) şi ateliere
TIC/competenţe digitale (11 module) pentru un număr de minim 30 părinţi/tutori/persoane care au în grija sa copii cu părinţi plecaţi în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *